Vælg en side

Hvordan bruges en massagepistol?

Hvordan bruges en massagepistol?

I denne artikel vil vi se nærmere på, hvordan bruges en massagepistol korrekt.

En massagepistol er en genial måde at varme musklerne op på inden træning, øge muskelrestitution eller lindre muskelsmerter og stivhed.

En massagepistol er god til atleter, motionister, fitnessfreaks, kontormedarbejder, håndværkere, med andre ord, så kan ALLE havde gavn af at investere i en massagepistol.

For at få det bedste resultat så er det vigtigt, at du bruger massagepistolen korrekt. 

5 trin til at bruge en massagepistol

Følgende er nogle få simple trin til, hvordan bruges en massagepistol korrekt

1. Start med at tænde massagepistolen men vent med at sætte den på dine muskler indtil den er oppe i korrekt omdrejninger.

2. Placer massagepistolens hoved forsigtigt på det område du ønsker at give en omgang massage. Du skal ikke trykke massagepistolen ned i musklen blot placer den på området uden nogle form for tryk. 

3. Bevæg massagepistolen i en langsom glidende bevægelse i det ønskede område.

4. Hvis du rammer en myose eller et område med en muskelspænding, så skal du lade massagepistolen hvile på dette sted i et øjeblik. Husk stadig du ikke skal bruge kraft eller tryk, massagepistolen skal nok udføre sit arbejde.

5.Til sidst husk at trække vejret stille og roligt, imens massagepistolen arbejder på at lindre muskelspændinger, ømhed og stivhed.

 

Video med hvordan bruges en massagepistol

Her er en video af den meget populære massagepistol Hyperice Hypervolt, men alle massagepistole bruges ens.

Kan du bruge en massagepistol på alle områder af kroppen?

Helt generelt så bruges en massagepistol til skuldre, baller, lår, læg, hofte, ryg og nakke.

En massagepistol må ikke bruges i ansigtet eller andre steder i hovedområdet.

Derudover er der også nogle skader, hvor du ikke bør bruge en massagepistol, og den vil gøre mere skade end gavn.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal bruge din massagepistol på en bestemt skade så kontakt en læge eller fysioterapeut.

Hvor langtid bør du massage specifikke områder? 

Hvor langtid du bør bruge en massagepistol på et specifikt område, kommer an på hvilken muskel gruppe du massere.

Når du beslutter dig for, hvor langtid du skal massere et specifikt område, så bør du altid bruge din egen fornemmelse, da behovet kan være meget forskelligt.

Du vil nogle gange opleve, at du rammer et område med myoser og muskelspændinger, der kræver ekstra tid for at løsne op på.

En tommelfingerregel med hensyn til varigheden er minimum 15 sekunder og maksimum 2 minutter på en specifik muskelgruppe.

Der er dog nogle tilfælde, hvor man vil bruge massagepistolen på et specifikt område i en længere perioden, fordi det føles nødvendigt.

Vi har lavet en lille oversigt over hvordan du kan bruge massagepistolen i forskellige scenarier:

30 sekunders muskelaktivering – Brug massagepistolen før du starter din træning, dette vil varme dine muskler op, så de er klar til en god omgang træning.

15 sekunders muskelreaktivering – Brug massagepistolen imens du træner på en specifik muskelgruppe. På den måde kan du give dine muskler ny energi og minimere chancen for, at dine muskler bliver stive og trætte, så du kan træne længere.

2 minutters smertelindring og muskelrestitution – Brug massagepistolen efter din træning på dine ømme, trætte og stive muskler i 2 minutter. Ved at gøre dette efter træning forbedre du blodcirkulation og øger muskelrestitution, samt lindre evt. muskelsmerter.

 

Hvilket massagehoved skal jeg bruge? 

Der findes mange forskellige massagehoveder til de forskellige massagepistole, og uanset hvilken massagepistol du køber, så følger der mellem 4-8 massagehoveder med til din massagepistol.

De fire mest populære massagehoveder der følger med til næsten alle modeller er: kugleformet massagehoved, bullet massagehoved, fladt massagehoved og gaffel massagehoved.

Disse fire massagehoveder kan uden problem ramme alle dine muskelgruppe:

Kugleformet massagehoved Dette massagehoved kan bruges til stort set alle muskelgrupper.

Bullet massagehoved – Dette massagehoved er bedst til at ramme ”trigger points” under massagen. Dit fokus med dette massagehoved bør være at ramme de ømme muskelknuder, da dette massagehoved er udviklet til at løsne dem op bedst muligt.

Fladt massagehoved – Dette massagehoved kan bruges til næsten alle muskelgrupper, og er god til at nedbryde muskelvæv i de fleste områder.

Gaffel massagehoved – Dette massagehoved bruges hovedsageligt omkring nakken og skulder området, og kan også bruges omkring rygsøjlen.

 

massagepistol hoveder

 

<a href="https://massagepistoler.dk/author/admin/" target="_self">Anders Vajhøj</a>

Anders Vajhøj

Fitness entusiast

Mit navn er Anders, og jeg dyrker meget sport til dagligt b.la. fodbold, styrketræning og padeltennis. Jeg har en stor interesse for forskellige gadget indenfor fitness og massage området, og driver en række forskellige hjemmesider der omhandler netop fitness, massage og sundhed. Jeg er altid på udkig efter nyt viden indenfor disse emner, da dette giver mig mulighed for at give mine læsere de bedste tips og tricks. Hvis du har nogle spørgsmål eller et tip, så er du altid velkommen til at kontakte mig. 🙂

BEDST I TEST OG PRIS!

🥇 Nordic Wellness massagepistol

musclepain massagepistol