Vælg en side

Massage giver wellness


Massage giver wellness

Massage i forskellige former, har eksisteret siden menneskets oprindelse. Selv dyr passer og plejer hinanden og sig selv med berøring. Der er selvfølgelig stort et sundhedsperspektiv, men massage giver også en følelse af wellness.

Efter at have givet mange travle mennesker massage i København de sidste mange år, har jeg lært, hvor stor betydning massage har for kroppen og den generelle følelse af wellness.

Sådan påvirker massage kroppen!

Når kroppen og huden berøres, udløser det hormoner, der påvirker både nervesystem og vores helbred. 

For stressede mennesker eller mennesker der f.eks. lider af søvnproblemer, kan en rolig wellnessmassage være med til at påvirke nervesystemet. Man kan opleve større ro i kroppen, og tankerne løber ikke i så høj grad løbsk, når kroppen slapper mere af. 

Det samme gælder for spændte ømme muskler. Ved dybere massage af ømme spændte områder, dannes der dels varme, som hjælper med større blodgennemstrømning, og musklerne slapper bedre af når muskel og bindevæv bliver smidiggjort.

Desuden kan tryk og bearbejdning af ømme eller inflammationsramte områder, udløse hormoner, der hjælper med at få startet eller sat skub i den heling, der er nødvendig for at komme af med smerter. 

Hvem kan have gavn af massage?

Alle!… Alle kan have gavn af massage. Sportsmennesker, både dem der dyrker sport på eliteplan, samt dem der bare tager en løbetur i weekenden. Kontorfolk, håndværkere, sygeplejersker, chauffører, ekspedienter. Ja selv massører har gavn af massage en gang imellem.

Har du et stressende liv eller arbejde, stillesiddende arbejde, hårdt arbejde, monotont arbejde eller arbejde i uhensigtsmæssige stillinger, kan det være meget brugbart at få hjulpet kroppen til mere afslappethed med massage. Og når eventuelle smerter formindskes, vil kroppen helt automatisk også nemmere kunne slappe af.

Men man behøver altså ikke at have smerter eller noget problem man er bevidst om for at have gavn af massage. 

Fordele ved massage!

Ud over at massage kan hjælpe kroppen af med smerter og spændinger, og dermed give en større følelse af wellness, er der selvfølgelig også mange andre fordele. 

  • Bedre søvn
  • Ro i sindet
  • Bedre bevægelighed og smidighed
  • Mere flow i blodkar og lymfesystem
  • Større kropsbevidsthed
  • Bedre sportslige resultater
  • Generel følelse af wellness
  • Forebyggelse af skader mm

Når der gives dybdegående massage som sportsmassage eller triggerpunktsmassage, hjælpes muskulaturen af med mange af de hårde knuder med ophobede affaldsstoffer. Vævet løsnes og bliver mere bevægeligt.

Det giver en generel bedre følelse af wellness, men fordelene er mange. Hvis du styrkeløfter eller crossfitter, vil du opleve at mange øvelser bliver nemmere, da kroppen er mere smidig og blødgjort. 

Sidder du foran en computer dagen lang, vil du nok også opdage at skuldrene ikke længere er helt så spændte og ikke sidder helt så højt om ørene.

Har du et job med et højt niveau af stressfaktorer, oplever mange at det er nemmere at bevare roen og komme igennem dagen, uden at kroppen ender som en stor anspændt knude. 


Hvilken form for massage skal du vælge?

Der findes et stort udvalg af massageformer og kropsbehandlinger. Og endnu flere forskellige massører og behandlere. Hvad der er det bedste for dig, afhænger først og fremmest af massøren.

Der er ikke to massører, der masserer ens, og mange finder med tiden deres egen form for massage.

Der er lavet et stort studie, der viste at det ofte er følelsen af, at der bliver draget omsorg og vist engagement i at hjælpe klienten, samt følelsen af at der er en form for fysisk kontakt, der i sidste ende er en af de største udslagsgivende faktorer. Om det er sportsmassage, fysioterapi, thaimassage eller andet, er ofte af mindre betydning. 

Så prøv dig frem! Sportsmassage, wellnessmassage, thai, yoga eller healingsmassage… du ved først hvad der virker for dig når du har prøvet det, og fundet din foretrukne massør. 

Er du nysgerrig på om massage kan hjælpe dig er du altid velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål.

Skrevet af massør Rasmus Ramskov

<a href="https://massagepistoler.dk/author/admin/" target="_self">Anders Vajhøj</a>

Anders Vajhøj

Fitness entusiast

Mit navn er Anders, og jeg dyrker meget sport til dagligt b.la. fodbold, styrketræning og padeltennis. Jeg har en stor interesse for forskellige gadget indenfor fitness og massage området, og driver en række forskellige hjemmesider der omhandler netop fitness, massage og sundhed. Jeg er altid på udkig efter nyt viden indenfor disse emner, da dette giver mig mulighed for at give mine læsere de bedste tips og tricks. Hvis du har nogle spørgsmål eller et tip, så er du altid velkommen til at kontakte mig. 🙂

BEDST I TEST OG PRIS!

🥇 Nordic Wellness massagepistol

musclepain massagepistol